RIGAU ROS Wit

 8,40
RIGAU ROS Blanc Flor Empordà Land van kunstenaars “Fijn, authentiek, vrolijk” OORSPRONG • DO EMPORDÀ • Gelegen in het noordelijke deel van de regio Alt Empordà, komt Rigau Ros uit de exclusieve wijngaarden van het dorp Capmany. Dit zijn rotsachtige, minerale bodems gedomineerd door granieten zand en stukjes leisteen. Met een leeftijd tussen 25 en 30 jaar en zonder irrigatie worden de wijnstokken gedwongen hun wortels diep naar beneden te duwen om het benodigde water te bereiken. Als gevolg daarvan worden ze gevoed door de diepste substraten, wat de wijn zijn intense, boeiende karakter geeft. VARIËTEITEN Chardonnay, Sauvignon Blanc en Macabeo. PRODUCTIE EN OUDERDOM Gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C. PROEFNOTITIES Qua uiterlijk heeft het een aantrekkelijke bleekgele kleur. In de neus heeft het intense en fijne aroma’s met bloemige en honingtonen. Op het gehemelte is het goed gestructureerd, goed in balans en verfrissend. SERVEERNOTITIES Ideaal als aperitief en uitstekend bij allerlei salades, vis en schelpdieren, wit vlees en zachte kaas. Uitstekende metgezel voor kreeft en oesters. Optimale serveertemperatuur 7°C – 9°C. ANALYTISCHE KENMERKEN Alcoholgehalte: 12,5 (%Vol) – Totale zuurgraad (a.t.): 5,4 g/l. PRIJZEN ZILVEREN medaille op “XIX Consurso de Vinos y Cavas de Catalunya Girovi’14”.
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy