RIGAU ROS Reserva

 12,50
RIGAU ROS RESERVA   Herinneringen aan geschiedenis! “Traditioneel, solide en krachtig”   HERKOMST • DO EMPORDÀ • De wijngaarden die deze wijn voortbrengen bevinden zich in de gemeente Capmany. De diversiteit van het terroir in het gebied, met kenmerken als zandsteen en leisteen, zorgt voor een bijzondere complexiteit die, samen met de Tramuntana-noordenwind, een traditionele wijn met karakter creëert.   DRUIVENSOORTEN Grenache, Cabernet Sauvignon en Merlot.   PRODUCTIE EN RIJPING Elke druivensoort wordt afzonderlijk geoogst op zoek naar de beste balans van elk. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, gescheiden per druivensoort, met langdurig contact met de schillen. De rijping vindt gedurende een jaar plaats in oude Amerikaanse eiken vaten voor elke druivensoort, en de wijn wordt vervolgens twee jaar in de fles gelaten om te bezinken.   PROEFNOTITIES Glanzende, middel diepe, robijnrode kleur. Het aromatische profiel benadrukt een gekruide entree met zwarte peperkorrels en rode peper, gevolgd door hints van houtgeroosterd brood en zeer rijpe bosvruchten, met tonen van zwarte bessen en bosbessen. De afdronk bevat aroma’s van zuivelproducten en noten zoals amandelen. Op het gehemelte vertoont het goede zuurgraad vergezeld van enkele mooi afgeronde tannines met karakter. Het is een zeer levendige wijn die goed tot zijn recht komt in het glas.   SERVEERTIPS Decanteer de wijn voor het serveren om het maximale aroma en smaak te verkrijgen. Ideaal om te combineren met rood vlees, stoofschotels en rijke gerechten. Het past ook goed bij rustieke gerechten zoals kalfsvlees met wilde paddenstoelen en “bubble and squeak” (een Brits gerecht met restjes groenten en aardappelen). Optimale serveertemperatuur 15°C – 17°C.   ANALYTISCHE KENMERKEN Alcoholgehalte: 13,5 (%Vol) – Totale zuurgraad (a.t.): 5,7 g/l.   PRIJZEN Gouden medaille op “Monde Selection 2020” (België).
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy