MARREC Rood

 7,10
MARREC Rood HERKOMST • DO CATALUNYA • Herkomstaanduiding Catalunya. PRODUCTIE Gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C. Maceratie gedurende 15 dagen. PROEFNOTITIES Aantrekkelijke, intense en heldere violette kleur. Met een mediterraan karakter verleidt deze wijn met zijn intense aroma van rood fruit, gecombineerd met een elegante symfonie van kruidige aroma’s. In de mond is hij elegant, soepel en in balans. SERVEERNOTITIES Ideaal om te serveren bij vlees, stoofschotels, paella, worsten, paddenstoelen, slakken, gerijpte en halfgerijpte kaas. Optimale serveertemperatuur 15°C – 17°C. ANALYTISCHE KENMERKEN Alcoholgehalte: 13 (%Vol) – Totale zuurgraad (a.t.): 5,1 g/l.
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy