LES TORTUGUES

 17,20
  LES TORTUGUES   “Uniek, meeslepend en toch beheerst”   OORSPRONG • DO EMPORDÀ • In de wijgaarden op de flanken van het Alberamassief zijn de natuurlijke omstandigheden niet makkelijk, ook niet voor het dier waarnaar de Wijn is genoemd: de schildpad van de Albera. De tramontane-wind waait er altijd hard en het landschnap bestaat uit steile hellingen waarop leisteen en ander los gesteente het dominante beeld vormen. Les Tortugues is een veerkrachtige wijn die alle moeilijke omstandigheden van het landschap heeft weerstaan en daarmee een sterk karakter heeft ontwikkeld. Een bijzondere combinatie van mens en natuur laat zien dat de Empordà uitstekende wijnen voortbrengt.   VARIËTEITEN 100% Grenache   BEREIDING EN RIJPING De druiven worden vlak voordat ze optimaal rijp zijn geoogst. De bedoeling is dat ze een iets hoger zuurgehalte hebben zodat de rode druiven makkelijk verwerkt kunnen worden met een witte most. De alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen vaten onder lage temperaturen, waardoor de geuren van de variëteit zoveel mogelijk behouden blijven. De tweede, deels malolactische gisting geeft de Wijn een smeuïger en complexer karakter. Na afloop van het gistingsproces blijft de Wijn zes maanden op de “lie” rijpen en wordt deze regelmatig gebattoneerd. Daarna wordt de Wijn licht geklaard, gestabiliseerd en gefilterd zonder toevoeging van enige dierlijke producten. De laatste rijping vindt gedurende een Jaar plaats in de fles.   GEUR EN SMAAK VAN DE WIJN De kleur van de Wijn is intens geel en glisterend, met een goudkleurige spiegeling. De geuren van dit druivenras doen denken aan rood fruit, zoals frambozen en kersen   Colour Intense yellow, with golden reflections, bright, clean. AROMA: Good intensity, aromatic complexity, white fruits ( pear, peach, apple ) and very light vegetables ( fennel, mountain herbs, chamomile flower ). TASTE: Well constituted, very tasty, it maintains the fruity idea and personality (apricot, loquat, quince jelly), light lees sensation, creaminess, lemon cream, creamy, glyceric. Very interesting at the slightly dry and persistent end.     SERVEREN Ideaal om allerlei soorten vis en schaaldieren te begeleiden, evenals een zeebaars in zoutkorst of een timbaal van schorpioenvis. Past ook goed bij zachte en halfharde kazen. Gaat uitstekend samen met rijstgerechten, zoals een risotto met paddenstoelen, salades, veel soorten pasta en zelfs wit vlees. Optimale temperatuur: 8ºC-12ºC.   ANALYTISCHE KENMERKEN Alcoholgehalte: 13% (vol.).
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy