LA FURA Sauvignon Blanc

 11,10
LA FURA   Genieten van de Empordà! “Zacht, aangenaam, delicaat”   HERKOMST • DO EMPORDÀ • Herkomstbenaming Empordà.   DRUIVENRASSEN 100% Sauvignon Blanc.   PRODUCTIE EN RIJPING Gefermenteerd bij gecontroleerde temperatuur voor rijping in het vat op de fijnste droesem om de body, structuur en aroma in de mond te versterken en tegelijkertijd de frisheid en persoonlijkheid van deze Sauvignon Blanc te behouden.   PROEFNOTITIES Helder en bleekgeel met groenige tinten. Intens variëteitaroma met een breed scala aan tropische vruchten. Complex door langdurig contact met de droesem. Subtiel in de mond met een zachte, brede en weelderige textuur. Frisse zuurgraad. Een aanhoudende afdronk met een intens aroma.   SERVEERTIPS Serveertemperatuur 7°-9°C. Deze wijn gaat goed samen met asperges, artisjokken, garnalen, gegrilde vis, vis in saus en zeevruchtenrijstgerechten.   ANALYTISCHE KENMERKEN Alcoholgehalte: 12,5 (%Vol) – Totale zuurgraad (a.z.): 5,6 g/l.   PRIJZEN Bronzen medaille op het “Concurs de vins i caves de Catalunya 2016”. Zilveren medaille op de “Mundus Vini 2016” (Duitsland). Diamanten medaille op de “Vino y Mujer 2018”. Zilveren medaille op de “Sauvignon du Monde 2019” (Frankrijk).  
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy