FUROT Reserva

 18,30
FUROT RESERVA   De maximale expressie van Empordà! “Elegant, krachtig, exclusief”   HERKOMST • DO EMPORDÀ • Landgoederen gelegen op de zuidelijke hellingen van de Sierra de la Albera bergketen, grenzend aan het stadje Vilamansicle in een Natuurgebied van Nationaal Belang. De leisteen en omgevingsomstandigheden, het bergachtige terrein en de hoogte geven deze wijn een krachtige en exclusieve aard.   VARIËTEITEN Grenache, Cabernet Sauvignon en Merlot.   WIJNBEREIDING EN VEROUDERING De druivenpluk begint eind september of begin oktober en gebeurt handmatig. In de wijnmakerij is er een tweede selectie van de druif op de sorteertafel. De wijn wordt traditioneel gemaakt met lange maceraties bij een gecontroleerde temperatuur. Het verouderingsproces duurt 24 maanden in Amerikaanse eiken vaten en de resterende tijd in de fles.   PROEFNOTITIES Het stenige land, dat weinig organische stof bevat, en het bergmicroklimaat gekenmerkt door de sterke Tramontane-wind betekenen dat de plant zich moet beschermen door diepe wortels te laten groeien en weinig te produceren: zo krijgen we een kleine en zeer geconcentreerde druif die in staat is om alle complexiteit van het “terroir” over te brengen. Kersenkleur met hints van baksteenrood. Balsamico en getoaste karamelaroma’s perfect geïntegreerd met de parfums van Frans eiken. In de mond is het elegant, krachtig en expressief met een lange, evenwichtige nasmaak, waar we genieten van de complexiteit die deze gronden met hun hoge mineraalgehalte bieden.   COMBINEREN EN SERVEREN Ideaal om stoofschotels, wildgerechten, rundvlees, vlees met textuur, rijpe kazen en Iberische worstjes te begeleiden. Serveer tussen 16°C en 18°C. Het moet gedecanteerd worden om alle potentie van deze prachtige wijn naar boven te halen.   ANALYSE Alcoholgehalte: 13,4 (% vol) – Totale zuurgraad (T.A.): 5,6 g/l.   PRIJZEN “Shanghai International Wine Challenge 2016” (P.R.China) – Bronzen medaille. “Peñín Guide 2016” – 90 punten.
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy