EL VISIONARI

 14,10
El Visionari   Vertegenwoordiger van verleiding “Elegant, gedurfd en betoverend”   HERKOMST • DO EMPORDÀ • Druiven van de Furot-wijngaard in Vilamaniscle geïntegreerd in het landschap. Geplant op een leisteen bodem met een noordwest oriëntatie en gelegen op ongeveer 200 m boven de zeespiegel waar de noordenwind tramontana gedurende een groot deel van het jaar aanwezig is.   VARIËTEITEN 100% Grenache   PRODUCTIE EN RIJPING Oogsten op het optimale rijpingspunt om een uienkleurige wijn te produceren. Streven naar de perfecte balans tussen zuurgraad, aroma’s en kleur. De druif wordt direct geperst, en de alcoholische fermentatie begint met het gebruik van Torulaspora delbrueckii in een roestvrijstalen tank met daaropvolgende inoculatie met Saccharomyces cerevisiae. Na de alcoholische fermentatie vindt de malolactische fermentatie plaats. Eenmaal voltooid, ondergaat het een rijpingsproces met droesem en wordt de bâtonnage-techniek periodiek gedurende 3 maanden toegepast.Vervolgens ondergaat de wijn een zeer zachte klaring, een daaropvolgende stabilisatie en een uiteindelijke filtratie.   PROEFNOTITIES Uienschilkleur met reflecties van roze tinten, het is een heldere wijn. In de neus komen rode fruitaroma’s naar voren zoals frambozen en aardbeien, zwarte fruitaroma’s zoals bramen en melkachtige noten van yoghurt en boter vallen op. Subtieler zijn hints van aromatische kruiden. In de mond is het fris en vol met een verhoogde en aangename persistentie. Het is een zeer complexe, speelse en verleidelijke wijn.   SERVEREN Zeer veelzijdig, ideaal om te combineren met exotische salades, vegetarische gerechten, rijst, pizza en pasta. Het gaat ook goed samen met gerechten zoals zalm tartaar of roerbakgroenten en paddenstoelen. De optimale serveertemperatuur is tussen 12-14ºC.   ANALYTISCHE KENMERKEN Alcoholgehalte: 13 (%Vol) – Totale zuurgraad (g/L H2T): 6,4.   PRIJZEN 87 punten op “Meiningers Internationaler Rosé Preis 2023” (Duitsland). 90 punten Guía Peñín 2024 (Spanje)
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy