CAVA NIT DE LLUNA PLENA
Verduisterde schoonheid
“Speels, verblindend en gepassioneerd”
HERKOMST
• D.O. CAVA •
De biologische wijngaarden die Full Moon voortbrengen, hebben de Cava Oorsprongsbenaming, specifiek uit het gebied Comtats de Barcelona in Catalonië.
DRUIVENRASSEN
Macabeo, Xarel·lo en Parellada.
CREATIE EN RIJPING
De druivenoogst wordt afzonderlijk uitgevoerd, afhankelijk van elke variëteit, waarbij gezocht wordt naar de balans tussen zuurgraad en aromatisch potentieel om een biologische cava-wijn te creëren. De variëteiten Xarel·lo en Parellada dragen bij aan meer aromatische intensiteit, terwijl de Macabeo helpt de uiteindelijke blend te integreren en afronden. Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde lage temperatuur.
Nadat de cava-wijn is gecreëerd, ondergaat deze een tweede gisting in de fles, met de toevoeging van liqueur de tirage, volgens de champenoise methode. De tweede gisting vindt plaats in de flessen, die vervolgens minimaal 24 maanden worden gerijpt onder gecontroleerde vochtigheids- en temperatuuromstandigheden in stapels. Deze rijpingsperiode geeft het de categorie “Guarda Superior Reserva”. Ten slotte worden de flessen gedraaid (riddling) en gedegorgeerd (disgorgement).
Het is een Brut Nature cava, wat betekent dat er geen liqueur d’expédition wordt toegevoegd en de suikerconcentratie varieert tussen 0 en 3 g/L.
PROEFNOTITIES
Bleekgeel van kleur met groene reflecties. Fijne, levendige bel die een aangename sensatie op het gehemelte geeft.
In de neus komen de aroma’s van brioche en gist naar voren, vergezeld van aroma’s van witte bloemen en fruitige tonen van ananas, peer en citroen. In de afdronk komen de aroma’s van witte bloemen beter naar voren en verschijnen er zeer subtiele hints van anijs.
Op het gehemelte is het een zeer frisse mousserende wijn waarbij de aroma’s van citroen, peer en anijs worden versterkt. Het heeft een romige afdronk en een zeer aangename persistentie.
SERVEERSUGGESTIE
Ideaal bij allerlei hartige en/of vette gerechten, zoals bijvoorbeeld rijststoofschotels, fideuà, zalmtartaar, allerlei soorten vleeswaren, garnalen, schelpen, tapijtschelpen en oesters. De optimale serveertemperatuur ligt tussen 4-8°C.
ANALYTISCHE KENMERKEN
Overdruk (bar): 6 – Alcoholgehalte (% Vol.): 11,6 – Totale zuurgraad (g/L H2T): 5,7 – Restsuikers (g/L): 0-3.