CAVA Brut Nature Rosé

 14,10
GRAN RIGAU Rosé Brut Nature Reserva   Temps de Gran Rigau “Intrigerend, interessant, diep”   HERKOMST Herkomstbenaming Cava.   DRUIVENRASSEN Grenache en Pinot Noir.   PRODUCTIE EN RIJPING Via de traditionele methode (méthode champenoise) vindt een tweede gisting plaats in de fles, gevolgd door een rijping van 30 maanden in de kelder.   PROEFNOTITIES Aantrekkelijke kersenroze kleur en fijne bubbels die talrijke kettingen vormen. In de neus roepen fruitige en frisse aroma’s onderscheid en uniciteit op. In de mond is het romig, dominant en heerlijk.   SERVICE Ideaal als aperitief, gaat uitstekend samen met desserts en allerlei mediterrane gerechten. Optimale serveertemperatuur tussen 4 ºC en 8 ºC.   ANALYTISCHE KENMERKEN Druk: 5,5 atm – Alcoholgehalte: 11,3 (%Vol.) – Totale zuurgraad (a.t.): 5,8 g/l – Suikergehalte: 3 g/l.   PRIJZEN Diamanten prijs bij de “International Guide of Rosé 2019”. Prijswinnaar bij de “Barcelona Rosé International Bubbles Awards 2020”.      
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy