CAMINS DE L’ABERA

 30,30
CAMINS DE L’ALBERA   Een levende weerspiegeling van elegantie “Zijdeachtig, uniek en aards”   HERKOMST • DO EMPORDÀ • Druiven van de Furot-wijngaard in Vilamaniscle geïntegreerd in het landschap. Geplant op een leisteenbodem met een noordwestelijke oriëntatie en gelegen op een hoogte van ongeveer 200 m boven zeeniveau waar de noordenwind tramontana gedurende een groot deel van het jaar aanwezig is.   VARIËTEITEN 100% Grenache.   PRODUCTIE EN VEROUDERING Geoogst op het optimale rijpingspunt, op zoek naar een grote aromatische en structurele intensiteit. Alcoholische fermentatie in een roestvrijstalen tank met periodieke bijvullingen. Malolactische fermentatie van 75% van de wijn in ei-vormige amforen en de rest in nieuwe, Frans medium-gebrande eiken vaten. Vervolgens veroudering met periodieke bâtonnage gedurende 6 maanden, gevolgd door verdere veroudering zonder bâtonnage gedurende 6 meer maanden. Ten slotte wordt het mengsel samengevoegd in een roestvrijstalen tank waar het licht wordt geklaard, gestabiliseerd en gefilterd.   PROEFNOTITIES Kersenviolette kleur, medium-hoge intensiteit, helder en helder. In de neus zijn minerale, zuivel- en zwarte fruitaroma’s opmerkelijk, zoals bramen, kersen, bosbessen en zwarte bessen. Deze tonen worden vergezeld van kruidige toetsen met zwarte peper, kruidnagel en witte peper. In de retronasale proeverij zijn de geuren van toast en vanille te waarderen. In de mond is het elegant en romig, goed gestructureerd, maar met zeer zachte en fijne tannines; de zuurgraad is ook zeer goed geïntegreerd. De persistentie in de mond is lang en aangenaam.   SERVEERSUGGESTIE Ideaal om allerlei soorten vlees te begeleiden, van een ossenstaart tot langzaam gekookt lamsvlees. Het past ook goed bij pastagerechten, rijstbouillons, gerechten met artisjokken en Catalaanse bonen. De optimale serveertemperatuur is tussen 15-17ºC.   ANALYTISCHE KENMERKEN Alcoholgehalte: 14,7 (%Vol) – Totaal zuurgehalte (g/L H2T): 5,3.   PRIJZEN Gouden medaille op de “Grenaches du Monde 2022” wedstrijd (Frankrijk).
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy