CAMINS DE L’ALBERA
Een levende weerspiegeling van elegantie
“Zijdeachtig, uniek en aards”
HERKOMST • DO EMPORDÀ •
Druiven van de Furot-wijngaard in Vilamaniscle geïntegreerd in het landschap. Geplant op een leisteenbodem met een noordwestelijke oriëntatie en gelegen op een hoogte van ongeveer 200 m boven zeeniveau waar de noordenwind tramontana gedurende een groot deel van het jaar aanwezig is.
VARIËTEITEN
100% Grenache.
PRODUCTIE EN VEROUDERING
Geoogst op het optimale rijpingspunt, op zoek naar een grote aromatische en structurele intensiteit. Alcoholische fermentatie in een roestvrijstalen tank met periodieke bijvullingen.
Malolactische fermentatie van 75% van de wijn in ei-vormige amforen en de rest in nieuwe, Frans medium-gebrande eiken vaten. Vervolgens veroudering met periodieke bâtonnage gedurende 6 maanden, gevolgd door verdere veroudering zonder bâtonnage gedurende 6
meer maanden. Ten slotte wordt het mengsel samengevoegd in een roestvrijstalen tank waar het licht wordt geklaard, gestabiliseerd en gefilterd.
PROEFNOTITIES
Kersenviolette kleur, medium-hoge intensiteit, helder en helder.
In de neus zijn minerale, zuivel- en zwarte fruitaroma’s opmerkelijk, zoals bramen, kersen, bosbessen en zwarte bessen. Deze tonen worden vergezeld van kruidige toetsen met zwarte peper, kruidnagel en witte peper. In de retronasale proeverij zijn de geuren van toast en vanille te waarderen. In de mond is het elegant en romig, goed gestructureerd, maar
met zeer zachte en fijne tannines; de zuurgraad is ook zeer goed geïntegreerd. De persistentie in de mond is lang en aangenaam.
SERVEERSUGGESTIE
Ideaal om allerlei soorten vlees te begeleiden, van een ossenstaart tot langzaam gekookt lamsvlees. Het past ook goed bij pastagerechten, rijstbouillons, gerechten met artisjokken en Catalaanse bonen. De optimale serveertemperatuur is tussen 15-17ºC.
ANALYTISCHE KENMERKEN
Alcoholgehalte: 14,7 (%Vol) – Totaal zuurgehalte (g/L H2T): 5,3.
PRIJZEN
Gouden medaille op de “Grenaches du Monde 2022” wedstrijd
(Frankrijk).