RIGAU ROS Cabernet Sauvignon Gran Reserva

 16,00
RIGAU ROS Cabernet Sauvignon Gran Reserva Empordà   Land van kunstenaars “Krachtig, puur, verleidelijk”   HERKOMST • DO EMPORDÀ • Gelegen in het noordelijke deel van de regio Alt Empordà, komt Rigau Ros uit de exclusieve wijngaarden van het dorp Capmany. Deze hebben rotsachtige, minerale bodems die worden gedomineerd door granieten zand en vlokken leisteen. Met een leeftijd van tussen de 25 en 30 jaar en zonder irrigatie, worden de wijnstokken gedwongen hun wortels diep naar beneden te duwen om het water te bereiken dat ze nodig hebben. Als gevolg hiervan worden ze gevoed door de diepste substrata, wat de wijn zijn intense, fascinerende karakter geeft.   VARIËTEITEN 90% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot.   PRODUCTIE EN RIJPING Gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C-28°C en gemacereerd gedurende 25 dagen. De wijn wordt gerijpt in Amerikaanse eiken vaten (Missouri) en Franse eiken vaten (Allier) gedurende 24 maanden en vervolgens, gedurende de rest van de tijd, in de fles (minimaal 36 maanden).   PROEFNOTITIES Wat betreft het uiterlijk, heeft het een aantrekkelijke robijnrode kleur met oranje tinten. In de neus heeft het fijne en intense aroma’s (rijpe zwarte vruchten, koffie, ondergroei) op een geroosterde achtergrond. Op het gehemelte heeft het een zachte en weelderige binnenkomst. Het is smaakvol, taai, goed gestructureerd en aanhoudend.   SERVEERTIPS Uitstekende metgezel voor vlees, gekruid stoofpotje, smaakvolle vis en gerijpte kaas. Optimale serveertemperatuur 15°C 17°C. Aanbevolen om 15 minuten voor het serveren te openen.   ANALYTISCHE KENMERKEN Alcoholgehalte: 14 (% vol) – Totaal zuurgehalte (a.t.): 5,5 g/l.   PRIJZEN Zilveren medaille op “Frankfurt International Trophy 2019” (Duitsland). GOUDEN medaille op “Concours International des Cabernets 2022” (Frankrijk).
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy