ULLONES

 11,10
ULLONES   Verliefd worden… “Uniek, intens, sensueel”   HERKOMST • DO EMPORDÀ • Geproduceerd uit unieke wijngaarden in het noordelijke deel van de regio Alt Empordà, aan de voet van de Albera bergen. Een belangrijk kenmerk is het unieke microklimaat van de regio, met de krachtige Tramuntana die een bepalende rol speelt, evenals de temperatuurvariaties die wijngaarden aan de voet van bergen kenmerken. De extracten van arme gronden en minerale bodem geven deze wijn zijn unieke karakter, afkomstig van niet-geïrrigeerde wijngaarden met lage opbrengsten van minder dan 5.000 kg per hectare.   VARIËTEITEN Grenache.   PRODUCTIE EN RIJPING Bleke roséwijn, geproduceerd met als doel de druif centraal te stellen. Extractie van het traanvocht praktisch zonder maceratie en fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur om een grotere kwaliteit van aroma’s te bereiken.   PROEFNOTITIES Qua uiterlijk heeft het een prachtige rozenblaadjeskleur met grijze reflecties. In de neus verleidt het met intense aroma’s van vers fruit en tonen van wilde aardbei. Op het gehemelte onthullen zijn uitbundigheid en durf de jeugdigheid van deze wijn, die soepel naar binnen gaat en een aangename laatste bitterheid heeft.   SERVEERNOTITIES Ideaal om te begeleiden bij hapjes, pasta’s, pizza’s, fruitsalades, vis, zeevruchten en wit vlees. Optimale serveertemperatuur 7°C – 9°C.   ANALYTISCHE KENMERKEN Alcoholgehalte: 13% Vol. – Totaal zuurgehalte: 5,4 g/l.   PRIJZEN Winnaar van de “Femmes et Vins du Monde 2014” wedstrijd in Monaco. Winnaar van de “VINARI 2015 – Premis dels vins catalans”. Op het gehemelte onthullen zijn uitbundigheid en durf de jeugdigheid van deze wijn, die soepel naar binnen gaat en een aangename laatste bitterheid heeft.   SERVEERNOTITIES Ideaal om te begeleiden bij hapjes, pasta’s, pizza’s, fruitsalades, vis, zeevruchten en wit vlees. Optimale serveertemperatuur 7°C – 9°C. Product link.
Technical

Harvest Date: Sept. 21th – Sept. 29th 2017 
Fermentation: 30 Days
Aging: 12 months in stainless steel
ML: 0%
Wine Composition: 100% Merlot
Barrels Produced: 1028 cases
pH: 3.30
Alcohol: 13.5
Acid: 6.4g/L

Vinification

During the fermentation in conical stainless steel tanks, extreme attention was given to an extraction aimed at fresh and fragrant aromas, full colors, and supple, elegant textures and tannins. Once the wine had been run off its skins at the end of the fermentation, it was put through a full malolactic fermentation in oak barrels to fully bring out the finesse and expressiveness of the aromas. The aging process, which lasted approximately 12-14 months, then began and took place in 60 gallon French and Hungarian oak barrels, partly new and partly used once previously.

Awards
Falstaff​:
92/100 Austria
Daniele Cernilli:
94/100 Italy
Gambero Rosso​:
Tre bicchieri Italy